Workshops en Lessen

Altijd al eens willen leren werken met gietklei of gietporselein? Zou je graag een gipsen mal leren maken? Of, wil je graag eens proeven van de verschillende opbouwtechnieken? Hieronder vind je mijn aanbod aan workshops keramiek of keramieklessen.

De workshops en lessen gaan meestal door in het mooie keramiekcentrum Markt 1 te Rumst. En, sinds kort ook op verplaatsing.

Initiatie gietklei

Maak je eigen tas, kom of kaarsenhouder met gietklei.  Tijdens deze workshop leer je de basis van gieten in mallen. Je geeft er je eigen toets aan je werken door te experimenteren met kleuren of patronen uit te snijden.

initiatie gietklei & porselein
initiatie gietklei & porselein

Workshop Gietklei

Ontdek de mogelijkheden van gietklei tijdens deze tweedaagse workshop. We experimenteren met verschillende giettechnieken en soorten gietklei (steengoed, porselein, Mont Blanc). Je leert gietporselein in kleuren, de multi-layered giettechniek en decoratietechnieken met engobes. Voor beginners of gevorderden keramisten.

Nieuwe data volgen

workshop gietklei & porselein

Workshop Mallen

Leer stap voor stap een gipsen mal te maken van je eigen kom of beker. En daarna een reeks te gieten uit je eigen mal.

Nieuwe data volgen

mallen gietporselein

Lessenreeks keramiek

Ook dit voorjaar start een nieuwe lessenreeks op donderdagavond. Je leert de verschillende opbouwtechnieken zoals platenwerk en giettechnieken. Benieuwd? Zet je op de wachtlijst en ik contacteer je als er een plaatsje is.

redhead woman working with clay


chunk of clay on workbench

Op zoek naar een privé workshop of les op maat? Contacteer me en we zien wat mogelijk is.