lezen & weten

Meer lezen & weten

Interessante boeken, video’s, onderzoek of artikels die ik tegenkom, staan hieronder opgelijst. Ik heb ze samengevat in 3 categorieën: Over Yoga Nidra, Over Slaap & slaaptekort en Over balans & levensstijl.

 

Over Yoga Nidra

Richard Miller – iRest

Richard Miller, heeft al meer dan 40 jaar van zijn leven gewijt aan Yoga Nidra, als wetenschapper, auteur, en yoga leraar.  Zijn boek Yoga Nidra: The Meditative Heart of Yoga, werpt een licht op zijn vertaling van Yoga NIdra naar een hedendaagse programma – iRest- maar biedt ook interessant onderzoek naar de effecten van Yoga Nidra bij verschillende groepen zoals veteranen met PTSD, studenten, kinderen of mensen met slaapstoornissen.

 

The Yoga Nidra Network

Een bron vol informatie over Yoga Nidra, opgericht door Uma Dinsmore-Tuli en Nirlipta Tuli: yoganidranetwork.org

 

Over slaap & slaaptekort

Matthew Walker: “Why We Sleep: The New Science of Sleep and Dreams

Matthew Walker, Professor aan de University of California, deed onderzoek naar de talrijke gevolgen van slaaptekort voor je geheugen, je emotionele stabiliteit en je gezondheid.

Hij vatte de resultaten samen in deze boeiende TED-talk (video)

 

Over balans & levensstijl

Innsæi – The power of intuition.

Deze documentaire op Netflix  laat  academici en spirituelen van over heel de wereld aan het woord over het Ijslandse begrip innsæi, de kunst om met elkaar te connecteren via empathie en intuitie, in een wereld vol stress en afleiding.  Het resultaat is een verhaal over wetenschap, natuur, creativiteit en soul searching.

Trailer