over yoga nidra

Yoga Nidra is een toegankelijke en diepgaande meditatie voor lichaam en geest die je tools geeft om beter en makkelijker om te gaan met de hectische wereld van vandaag.

Deze oude yogavorm,  letterlijk ‘slaap van de yogi’s‘, begeleid je je lichaam van kop tot teen systematisch ontspannen tot je lichaam in een diepe slaap zit.

Tegelijk blijf je mentaal alert, leer je je gedachten en emoties te (h)erkennen en achter je te laten. Wat overblijft is een gevoel van rust, balans en stilte in jezelf.

Het lijkt tegenstrijdig, maar deze diepgaande vorm van meditatie begeleid je naar een ‘bewuste diepe slaap’.

Op het eerste zicht is Yoga Nidra een fijne en deugddoende ontspanningstechniek die je helpt beter slapen en ontspannen. Maar gaandeweg ontdek je de transformerende kracht van  Yoga Nidra.

Yoga Nidra brengt je bewustzijn van het systematisch van waken tot diepe slaap. Tijdens begeleide sessies, leer je emoties, stress, gedachten en patronen te herkennen en te erkennen. Door je hier bewust van te worden, verliezen deze emoties en gedachten hun macht over je.  En zo begin je – langzaam maar zeker – te landen bij jezelf en komt er ruimte voor stilte, intuïtie en inzicht.

De voordelen van Yoga Nidra gaan van diepe ontspanning die ervoor zorgt dat je lichaam uitgerust en energieker voelt, je slaapt beter en dieper, maar ook mentaal voel je je rustiger, helder en meer tevreden.

In onze hectische wereld zijn we chronisch overprikkeld en uitgeput. Yoga Nidra bied je een systematische meditatietechniek om de buitenwereld los te laten, tot rust te komen,  jezelf (terug) te vinden.

Onderzoek toont aan dat Yoga Nidra kan oa. helpen bij slapeloosheid, PMS, stress, depressie of chronische pijn. Meer en meer onderzoek wijst op de positieve effecten van Yoga Nidra.

Lees meer

Benieuwd? Probeer dan deze Yoga Nidra sessies. 

“Paradoxically, the Yoga of Sleep is awakening to what is asleep within us” ~Swami Avinashananda Saraswati.