Over

portret2

Femke De Roo is een veelzijdige keramiste en beeldend kunstenaar.  Ze specialiseert zich in het creëren van eenvoudige maar verfijnde vormen die een verhaal vertellen door het gebruik van geometrische vormen en subtiele kleuren. Femke’s voorkeurstechnieken zijn opbouw met de hand en werken met gietmallen en porselein.

Haar liefdesverhaal met klei begon 20 jaar geleden, toen ze voor het eerst met het materiaal werkte. Het was een moment van instant connectie,  getroffen door het tactiele van de klei en haar veelzijdigheid om iets uit niets te vormen.

In 2003 startte Femke haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunst in Leuven. Daarna verfijnde ze haar vaardigheden bij het Keramiek – Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen. Nu specialiseert ze zich verder door masterclasses te volgen bij (inter)nationale experts zoals Sasha Wardell (VK), Tortus, Rudi Delanghe, Guy Van Leemput en vele anderen.

Vandaag de dag blijft Femke haar eigen kunstwerken creëren terwijl ze haar passie voor keramiek deelt door hierin les te geven.

 


Tentoonstellingen

Juni 2019:  Keramiek expo

Januari – Februari 2018: Keramik’art – la 5e Biennale de l’artisanat et des Métiers d’art du Brabant wallon.

Maart 2013: Architec-Tour Hedendaagse Keramiek 2011-2013
S
eptember 2013: Architec-Tour Hedendaagse Keramiek 2011-2013, Plan B

Opleiding

2019- 2023: Masterclasses bij (inter)nationale experts zoals Sasha Wardell (VK), Tortus, Rudi Delanghe, Guy Van Leemput en vele anderen.
2010- 2019: Keramiek – Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA), Mechelen
2006-2007: Keramiek – Wisper, Leuven
2003-2006: Academie voor beeldende kunst, Leuven
2005: Schilderen met olieverf, Au petit peintre, Lisbon.

4 gedachten over “Over

 1. Very exciting work Femke, thanks for following me & I certainly look forward to following you!

  1. Thank you! I landed on your blog last night and I really enjoyed watching your work and reading your blog posts. Mainly the one Creative Drudgery, was very recognizable and good to explain that behind every finished piece, there’s usually a trail and error process.

 2. Nice to see that your artistic expression keeps on growing ( at the moment, I thought that’s not the only project 😉
  Keep on going, exploring new ways

 3. Hoi Femke, ik was heel tevreden van je workshop. Blij en enthousiast! Er is daar zo n warme sfeer😊
  Ik heb mij ingeschreven voor de workshop van gietklei in juni. Maar ging ervan uit dat het vrijdag s avonds was, … Helaas moet ik op vrijdag overdag werken😏 is het mogelijk om enkel zaterdag te komen? En hoeveel betaal ik dan?
  Lieve groetjes, elsvanpuyenbroeck@skynet.be

Geef een reactie