Geplaatst op Geef een reactie

De allereerste keer

Vanaf de eerste keer dat ik Yoga Nidra beoefende wist ik: dit is iets speciaals. Mijn yogadocente gaf me de tip om Yoga Nidra eens uit te proberen. “Ze noemen het de slaap van de Yogi’s en helpt je mentaal en fysiek te ontspannen. Sommigen zeggen zelfs dat een half uur yoga nidra gelijkstaat aan drie uur gewone slaap”.

Nu, als oververmoeide en overspannen middertiger klonk dit als muziek in mijn oren: een half uur Yoga Nidra gelijk aan drie uur gewone slaap? Bring it on.

Ik zocht Yoga Nidra tussen de guided meditations op mijn InsightTimer app en verbaasde me over de hoeveelheid sessies die ik kon terugvinden. En niet enkel de hoeveelheid, maar ook de positieve ratings die die sessies hadden. Ik koos voor de sessie ‘Yoga Nidra for Sleep’ van Jennifer Piercy. Maar liefst 3 miljoen (!) keer afgespeeld met een rating van 4.8 op 5, dat kon niet slecht zijn.

En ja hoor, slecht was het niet. Integendeel. Ik weet niet of ik er 3 uur slaap mee had ingehaald maar de rust en kalmte die het me gaf waren buitengewoon. Mijn hectische hoofd leek een versnelling trager te draaien. Mijn lichaam voelde ontspannen. Ik voelde me licht, zowel fysiek als mentaal. En dat was iets dat ik al lang niet meer ervaren had.

 

 

Geef een reactie