Geplaatst op Geef een reactie

Afdraaien

Afdraaien keramieken tas - Trimming clay pot wheeltrowing

Deze maand stort ik me op het draaien van keramiek om zo mijn techniek hopelijk een pak te verbeteren. Terwijl het centreren van de klei mijn grote uitdaging is, is het afdraaien absoluut mijn favoriet (Eens je gedraaide vorm wat gedroogd is, draai je het om en werk je de achterkant af met speciaal gereedschap).

Het gevoel van de leerharde klei die door je vingers gaat, de spiralen van overbodige klei die je met de mirette weghaalt en zien hoe je pot langzaamaan vorm krijgt. Het heeft iets heel rustgevend en mindful in zich.

Afdraaien keramieken tas - Trimming clay pot wheeltrowing
Spiralen overbodig klei wegtrimmen.
Afdraaien keramieken tas - Trimming clay pot wheeltrowing
afdraaien keramiek – trimming clay
Afdraaien keramieken tas - Trimming clay pot wheeltrowing
Net een konijn

Geef een reactie