Raku en het wondermiddel flammazine

Een belangrijke les die elke keramist uiteindelijk zal leren: het wonder van een tube flammazine binnen handbereik. Vooral als je fan bent van Raku stoken, zoals ik.

Niets zo spectaculair als een stuk van 1000 Β° C zelf uit de gloedhete oven pakken, in een pot met licht-ontvlambare houtsnippers gooien en te zien hoe de vlammen onmiddellijk ontbranden. Dan, wanneer de vlammen gedoofd zijn, het stuk voorzichtig in een kom met koud water onderdompelen terwijl het sist als een gemarineerde biefstuk op een BBQ. En dan, na een paar minuten, de rook en aanslag wegschuren met een goede dosis cif om dan eindelijk een eerste glimp van het resultaat op te vangen. Beter dan de seizoensfinale van uw favoriete show.

Wel een belangrijke tip: draag speciale hittebestendige handschoenen, bij voorkeur zonder gaten. Anders zal waarschijnlijk het volgende scenario volgen: jij met je duim in een latex handschoen vol flamazinne πŸ™‚ Moet zeggen, het hielp! !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s